Anti-age харчування – краса зсередини, молодість і довголіття

Мета курсу підготувати слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо раціонального і Anti-Age харчування. Даний напрямок допоможе поліпшити стан шкіри, а також волосся, нігтів та організму в цілому при акне, вікових змінах, естетичних проблемах, синдромі хронічної втоми та ін., За рахунок корекції раціону харчування та правильно підібраної дієтичної саплементаціі.
Цільова аудиторія курсу:
– косметологи, масажисти та естетисти
– лікарі будь-яких спеціальностей, які застосовують підходи функціональної інтегративної медицини, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче поліпшити стан шкіри, зовнішній вигляд, загальне самопочуття і працездатність, оптимізувати своє харчування, а також зберегти молодість і активне довголіття;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам зі здорового способу життя, реабілітологам.

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1 Сучасні теорії старіння. Вплив харчування на здоров’я людини. Зовнішній вигляд і захворювання внутрішніх органів. Тенденції сучасного харчування. Дієтологія як наука. Нутриціологія. Харчові нутрієнти. Принципи раціонального харчування. Тарілка здорового харчування.
2. Білки. Функції білків. Метаболізм білків. Харчові джерела білка, ступінь засвоєння білка з різних продуктів. Добова потреба в білках. Ознаки нестачі та надлишку білків в організмі. Дієтична саплементація (колаген, пептиди, амінокислоти).

3. Жири. Класифікація та функції жирів. Метаболізм жирів в організмі. Харчові джерела жирів. Добова потреба в жирах. Транс-жири. Дієтична саплементація (Омега-3-6-9, масло льону).
4. Вуглеводи. Класифікація та функції. Метаболізм вуглеводів. Глікемічний індекс та глікемічне навантаження. Інсулінемічний індекс продуктів харчування. Харчові джерела простих та складних вуглеводів. Добова потреба у вуглеводах. AGE-продукти. Цукрове обличчя. Дієтична саплементація (псилліум, висівки, розчинна клітковина, замінники цукру).
5. Питний режим. Фізіологічне значення води для організму. Добова потреба у воді. Питний режим протягом дня та при фізичних навантаженнях. Аналіз якості та вибір води (столова, мінеральна). Алкоголь, вплив на організм, рекомендації по споживанню. Винне обличчя.

6. Зовнішні прояви на шкірі при захворюваннях травної системи. Кишкова мікрофлора, її значення для здоров’я організму. Дієтотерапія при захворюваннях кишечника (синдром дірявого кишечника, синдром подразненого кишечника з запором, діареєю). Дієтотерапія при захворюваннях шлунка, жовчного міхура. Дієтотерапія при акне.
7. Вітаміни, вітаміноподібні речовини, класифікація, характеристика. Причини гіпер-, гіпо- та авітамінозів. Вітаміни «краси». Мінерали, класифікація. Макроелементи, характеристика, біологічна роль. Мікроелементи, характеристика, біологічна роль. Антиоксиданти. Корекція дефіцитів окремих вітамінів та мінералів.
8. Целюліт, причини виникнення, способи боротьби, харчування. Новий-старий метод для збереження здоров’я і продовження життя – інтервальне голодування. Сон, режим праці відпочинку і фізичної активності для вирішення б’юті завдань.

9. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.