Базова дієтологія з основами нутриціології. Модуль 1

Мета курсу підготувати слухачів курсу до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо здорового способу життя і раціонального харчування. Навчити слухачів самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від завдань.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини, косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я та зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчування, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

 

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять:

1. Вплив харчування на здоров’я людини. Спосіб оцінки рівня здоров’я. Дієтологія як наука. Взаємозв’язок з іншими науками. Нутриціологія. Харчові нутрієнти. Принципи раціонального харчування.

2. Особливості будови органів системи травлення. Залози травної системи, будова, функції. Особливості травлення в різних відділах шлунково-кишкового тракту. Кишкова мікрофлора, її значення для здоров’я організму.

3. Білки. Функції білків. Метаболізм білків. Амінокислоти замінні та незамінні. Харчові джерела білка, ступінь засвоєння білка з різних продуктів. Добова потреба в білках. Ознаки нестачі та надлишку білків в організмі. Білок для контролю ваги.

4. Жири. Класифікація та функції жирів. Метаболізм жирів в організмі. Харчові джерела жирів. Добова потреба в жирах. Транс-жири. Холестерин, його фракції. Атеросклероз, причини виникнення, профілактика.

5. Вуглеводи. Класифікація та функції. Метаболізм вуглеводів. Глікемічний індекс і глікемічне навантаження. Інсулінемічній індекс продуктів харчування. Харчові джерела простих і складних вуглеводів. Добова потреба у вуглеводах. Роль вуглеводів у розвитку цукрового діабету.

6. Питний режим. Фізіологічне значення води для організму. Добова потреба у воді. Питний режим протягом дня і при фізичних навантаженнях. Аналіз якості та вибір води. Алкоголь, вплив на організм, рекомендації по споживанню.

7. Вітаміни, вітаміноподібні речовини, класифікація, характеристика. Причини гіпер-, гіпо- та авітамінозів. Характеристика окремих вітамінів. Мінерали, класифікація. Макроелементи, характеристика, біологічна роль. Мікроелементи, характеристика, біологічна роль.

8. Основи консультування в дієтологічній практиці. Етапи консультування. Правила збору анамнезу. Вимірювання антропометричних показників та визначення складу тіла. Щоденник харчування. Етапи розробки загальних рекомендацій по харчуванню. Програми для розробки індивідуальних раціонів харчування.

9. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.