Базова дієтологія з основами нутриціології. Модуль 2

Мета курсу підготувати слухачів курсу до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо здорового способу життя і раціонального харчування. Навчити слухачів самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від завдань.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини, косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я та зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчування, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

 

Про курс

 

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Дієти. Теорії харчування. Харчова тарілка. Тарілка здорового харчування. Розмір порції. Середземноморська дієта. Палео-дієта. Mind-diet. DASH-diet. Кето-дієта. The Low Fodmap Diet.

2. Типи статури – характеристика, фізіологічні особливості. Типи жіночої статури за гормональною ознакою, особливості харчування.

3. Склад тіла. Використання ваг з функцією біоімпеданса в практиці дієтолога. Аналіз композиції тіла (вміст жиру, води, м’язової, кісткової тканин, метаболічного віку). Відпрацювання методики вимірювання антропометричних показників та складу тіла.

4. Загальні рекомендації та принципи складання раціону для зниження і набору маси тіла. Ефект плато, причини. Як подолати плато. Коморбідна патологія, її врахування при складанні меню.

5. Розрахунок основного обміну, добової потреби в енергії, білків, жирів, вуглеводів. Робота з таблицями і додатками для складання раціону харчування. Відпрацювання навичок збору анамнезу та оцінки щоденника харчування.

6. Рішення задач (складання раціонів харчування для здорової людини, для зниження маси тіла, для набору маси тіла). Складання загальних рекомендацій і меню.

7. Психологія в дієтології. Емоційний і фізичний голод. Відмінність голоду від апетиту. Продукти, що викликають харчову залежність. Шкала емоційних тонів. Типи клієнтів. Особистий бренд фахівця з дієтології, просування, ефективні моделі роботи.

8. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.