Дієтичне харчування при захворюваннях

З огляду на високу поширеність хронічних захворювань, метою курсу є підготовка слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення з оздоровчого харчування при різних захворюваннях. Слухачі навчаться самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від патології.
Курс передбачає попереднє проходження Модуля 1 і 2 Базової дієтології з основами нутриціології.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини (лікарі, фельдшери, медсестри), косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно і ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я і зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчуванні, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

Про курс

 

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 3000 грн (знижка 2500 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Аліментарні захворювання. Принципи лікувального харчування. Характеристика дієтичних продуктів та модифікація раціонів. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи. Дієтотерапія при захворюваннях шлунка, жовчного міхура, підшлункової залози. Методи дослідження і сапліментація.

2. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи (продовження). Дієтотерапія при захворюваннях кишечника (синдром дірявого кишечника, синдром подразненого кишечника з запором, діареєю). Low Fodmap Diet. Методи дослідження і сапліментація.

3. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи (продовження). Дієтотерапія при лактазній недостатності та глютензалежних захворюваннях (целіакія, алергія на пшеницю і злаки, непереносимість глютену). Методи дослідження і сапліментація.

4. Лікувальне харчування при захворюваннях ендокринної системи (гіпотиреоз, гіпертиреоз, інсулінорезистентність, цукровий діабет). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

5. Лікувальне харчування при серцево-судинних захворюваннях (артеріальна гіпертензія, серцева недостатність, атеросклероз, гіпергомоцистеїнемія). Методи дослідження і сапліментація.

6. Лікувальне харчування при захворюваннях сечовидільної системи (цистит, сечокам’яна хвороба, ниркова недостатність, подагра). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

7. Лікувальне харчування при захворюваннях крові (анемія). Лабораторні методи дослідження і сапліментація. Харчування жінки в період клімаксу (профілактика остеопорозу, надлишкової маси тіла, припливів). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

8. Харчування при вагітності. Лабораторні методи дослідження і сапліментація.