Фітнес дієтологія

З огляду на високу популярність фітнесу та спорту, метою курсу є підготовка слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо раціонального і спортивного харчування при різних видах фізичної активності. Слухачі навчаться самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від виду спорту і спрямованості тренувального процесу.
Курс передбачає попереднє проходження Модуля 1 і 2 Базової дієтології з основами нутриціології.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері спорту та фітнесу (спортсмени, тренери різних видів спорту, фітнес тренери, велнес консультанти);
– для професіоналів в сфері медицини (лікарі, фельдшери, медсестри), масажу;
– для тих, хто займається спортом або фітнесом, хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, підвищити працездатність, поліпшити фізичний стан, здоров’я та зовнішній вигляд;
– коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Принципи раціонального харчування. Суперфуд. Спортивне харчування. Провідні виробники. Допінг контроль. Сертифікація, контроль якості спортивних добавок (США, Європа, Україна). Групи БАД. На що звертати увагу при вивченні складу.

2. Білки, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння білка. Протеїни, амінокислоти. Класифікація, показання до застосування. Жири, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння жирів. Омега-3 в спорті.

3. Вуглеводи, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння вуглеводів. Класифікація, джерела. Методи суперкомпенсації глікогену. Гейнери, гелі, енергетичні батончики.

4. Значення води при фізичній активності. Ознаки зневоднення, стадії. Питний режим протягом дня і при фізичних навантаженнях. Гіпонатріємія. Значення води при наборі м’язової маси, сушці і схудненні. Швидкість водно-сольового обміну та способи її регуляції. Ізотонічні напої.

5. Конституційні типи, особливості будови тіла і харчування. Визначення складу тіла. Біомпедансний аналіз, інтерпретація показників. Особливості набору і зниження маси тіла. Причини плато. Закони метаболізму.

6. Режим харчування спортсменів. Схуднення, сушка. Особливості харчування, фізичне навантаження, сапліментація. Рефід. Чит-міл. Розрахунок калорійності. Набір маси тіла. Піраміда маси. Особливості харчування, фізичне навантаження, сапліментація.

7. Вітаміни та мінерали. Види, функції, в яких продуктах містяться. Антиоксиданти. Вітамінно-мінеральні комплекси. Відмінності аптечних препаратів і спортивних добавок. Підбір оптимальних дозувань. Адаптогени, види, властивості. Особливості прийому на різних етапах тренувального циклу.

8. Профілактика спортивного травматизму. БАД для підтримки опорно-рухового апарату під час занять спортом (хондроїтин сульфат, глюкозамін, колаген, кальцій, вітамін D3, муміє, зовнішні засоби). Сучасні методи лікування спортивних травм (PRP, стовбурові клітини, фізіотерапія).