КУРС «СУЧАСНА ПРАКТИЧНА ДІЄТОЛОГІЯ»

В курс все включено

ПН – ПТ
Ранок: з 11:00 – 13:00
День: з 18.30 – 21.00

Вихідний день:
з 11:00-16:00

Будні дні:
10 ЗАНЯТЬ

Час занять узгоджується зі слухачами і викладачем

  • Все включено (роздаткові матеріали)
  • По закінченню видається сертифікат українською та англійською мовами

Програма курсу «Сучасна Практична дієтологія» заснована на масштабній суворо науковій основі, в якій поєднуються знання з біохімії, анатомії, фізіології, ендокринології, дієтології та психології. Вона постійно допрацьовується і удосконалюється завдяки науковій діяльності лектора. Розробляються матеріали про мотивацію, про психологію харчування в сім’ї, про особливості раціону матерів та вагітних, про харчування на основі унікального індивідуального набору генів.

Наша відмінна риса і унікальність:

В основу даного курсу входить 30 годин практичних занять, і 40 годин теорії. Ви отримуєте весь багаж шестирічних університетських знань за 70 академічних годин! Унікальні матеріали, велика кількість практичної роботи, висока інтенсивність та передові методики навчання

Ми пропонуємо:

Курси доступні в різних форматах: очне та онлайн навчання.

Тривалість курсу 70 академічних годин (10 семінарів та 8 практичних занять).

Цільова аудиторія курсу:

– творчі та амбітні люди, які націлені на гарантований результат та швидкий розвиток в професії

– фахівці з медичною освітою,
– фахівці, що не мають медичної освіти:

– косметологи,

– масажисти,

– фахівці з корекції фігури,

-всі, хто піклуються про красу, здоров’я та довголіття.

Перспективи після курсу: «Консультант з харчування та здорового способу життя»

Студент, який пройшов курс отримує знання і практики, необхідні для роботи з людьми, що мають розлади харчової поведінки, а також набір інструментів, які допомагають їм створити здоровий режим харчування, як для себе, так і для своїх клієнтів і почати застосовувати отримані знання відразу після закінчення курсу, з подальшою інформаційною підтримкою і регулярним зворотнім зв’язком викладача.

Викладач завжди відповідає на питання учнів, спрямовує та підтримує їх.

Наші головні переваги:

  • Унікальні матеріали: теоретична база курсу – це величезний масив знань, заснованих на принципах доказової медицини і передової науки, без «води», винятково важлива та корисна інформація в доступній і структурованій формі подачі матеріалу;
  • Закріплення на практиці: важлива унікальна особливість і складова курсу. Для перетворення знання в навик та закріплення пройденого матеріалу, практичні домашні завдання будуть після кожного заняття. Починаючи з половини навчального курсу студент самостійно консультуватиме клієнта;
  • Високий рівень викладання: лектор і автор курсу доктор наук PhD, практикуючий лікар з багаторічним клінічним стажем. Тобто, та людина, яка знає не з чуток, як це все працює в живу, та щодня вдосконалює свої знання і навички;
  • Ви завжди будете в курсі останніх наукових відкриттів і новин в галузі дієтології та медицини в цілому, завдяки науковій діяльності лектора;
  • Комплексний підхід: ми пропонуємо різні формати онлайн і оффлайн-навчання, практичні семінари та коуч сесії. Додаткові знання, отримані з лекцій з психології та лабораторної діагностики багатьох захворювань, допоможуть Вам суттєво збільшити кількість своїх клієнтів, а також диверсифікувати джерела доходу;
  • Адаптивність матеріалів: маючи великий досвід роботи зі студентами, проведення конференцій, тренінгів, коуч сесій, ми зробили курс вкрай доступним та зрозумілим. Структурована подача матеріалу допоможе легко та швидко оволодіти новою професією;
  • Швидка окупність інвестицій: ми даємо вам не тільки професійні знання та навички, а також важливі власні практичні напрацювання для роботи з клієнтами на перших етапах Вашої діяльності.

Після закінчення курсу Ви будете впевнені в своїх силах та знаннях!

Що конкретно Вам дасть навчання на цьому курсі?
• Ви дізнаєтеся, що становить основу здорового збалансованого харчування, що сприяє омолодженню та продовженню активного довголіття;
• Опануєте техніку збору анамнезу та зниження зайвої ваги, а також психологічною підтримкою клієнтів на етапі зміни харчової поведінки;
• Освоїте принципи класичної дієтології та навчитеся складати дієту заміщення;
• Опануєте методики, що дозволяють складати індивідуальні програми харчування для найвимогливіших клієнтів
• Дізнаєтеся, як вибирати корисні для кожної ситуації продукти, які посилюють життєву енергію;
• Станете консультантом по збалансованому харчуванню з активним клінічним мисленням, за рахунок величезної бази практичних занять;
• Зможете допомогти собі і своїм близьким поліпшити та зберегти здоров’я!

ПРОГРАМА КУРСУ Є АВТОРСЬКОЮ! Кандидата медичних наук – ЛЮДМИЛИ ТУРОВОЇ

Програма курсу «Практична дієтологія» включає наступні розділи:

День 1
• Основи анатомії травної системи людини;
• Фізіологія органів шлунково-кишкового тракту. Вплив харчових факторів на функцію органів травлення;
• Будова клітини. Біохімічні процеси на рівні клітини (клітинне харчування);
• Гормони, що впливають на травлення. Огляд. Функції;
• Травлення. Ознаки порушення травлення. Властивості та природа їжі.

День 2
• Визначення поняття «харчування». Загальна характеристика раціонального харчування. Ідеологія харчування – сучасний погляд і науково-доказовий екскурс;
• Кислотно – лужний баланс та його вплив на організм;
• Водний баланс людини. Функції води в організмі. Добова потреба у воді. Вода – скільки? Кому? Яку? Коли і як?
• Набряки – помилкове трактування зайвої ваги;
• Особливості водного балансу жінок і дітей.

День 3
• Білки, їх роль в харчуванні;
• Білок тваринного та рослинного походження;
• Амінокислотний склад харчових білків. Незамінні амінокислоти. Гликогенні та кетогенні амінокислоти;
• Порушення білкового обміну, ознаки та корекція;
• Норми споживання білка. Сполучення продуктів харчування, що сприяють засвоєнню білка;
• «Генетичні везунчики» на прикладі м’язових волокон та людей;
• Нейропластичність. Спорт. Старість.

День 4
• Жири (ліпіди), їх роль в організмі;
• Класифікація ліпідів. Енергетична та біологічна цінність жирів;
• Шляхи метаболічного перетворення ліпідів;
• Вміст жиру в різних продуктах;
• Ліпопротеїни, їх класифікація;
• Холестерин, тригліцериди – оптимальний рівень. Принципи дієтичної терапії при атеросклерозі;
• Целюліт. Харчування при целюліті;
• Наслідки дисбалансу харчування. Ожиріння. Класифікація ожиріння. Фактори ризику та причини виникнення;
• Генетичне підгрунтя зайвої ваги;
• Фізіологія схуднення;
• Локальне жироспалювання: міф чи реальність?

День 5
• Вуглеводи, їх роль в організмі;
• Енергетична та біологічна цінність вуглеводів;
• Прості вуглеводи (глюкоза, галактоза, фруктоза, сахароза, лактоза, мальтоза);
• Складні вуглеводи (полісахариди) – крохмаль, глікоген, клітковина, пектин;
• Біохімічне значення вуглеводів. Гліколіз. глюконеогенез;
• Вміст в продуктах. Засвоєння. Потреба у вуглеводах;
• Прояв нестачі та надмірного споживання вуглеводів;
• Засвоєння білків, жирів, вуглеводів. Глікемічне навантаження та глікемічний індекс;
• Інсуліновий індекс – науковий підхід. Доказова база;
• Тяга до солодкого та менструальний цикл;
• Глютен – чи варто його боятися?
• Науковий підхід в експериментах з харчуванням;
• Порушення вуглеводного обміну. Взаємодія БЖУ і води між собою;
• Роль кожного нутрієнта в процесі травлення. Як споживати білки, жири та вуглеводи, щоб домогтися максимально ефективного зниження ваги.

День 6
• Гомеостаз. Базові принципи обміну речовин;
• Уповільнення / прискорення метаболізму. Норма та патологія;
• Поговоримо про калорії;
• Базовий та основний обмін, скільки потрібно ккал для підтримки організму?
• Методи розрахунку добової калорійності для кожного індивідуально. Як розрахувати за формулами і без?
• Енергетична цінність продукту;
• Розрахунок кількості макро і мікронутрієнтів. Добова норма білка, жиру та вуглеводів індивідуально для кожного. Метод визначення;
• Обмін речовин: як їм управляти. Розподіл нутрієнтів і планування прийомів їжі протягом дня;
• Фізіологія довгострокової втрати ваги. Феномен плато.

День 7
• Основи нутриціології;
• Фізіолого-біохімічні аспекти дії нутрієнтів;
• Мікроелементи. Вітаміни і біоелементи. Ознаки недостатності, правила прийому;
• Антагонізм біоелементів. Структура, функції, наявність в продуктах;
• Основні принципи здорового харчування і фактори, що впливають на їх формування;
• Сучасні підходи до нутрітивно-метаболічної корекції аліментарно-залежної патології;
• Особливості харчового раціону при наявності дефіцит нутрієнтів;
• Проблема забруднення продуктів харчування. Правила складання збалансованого раціону при виборі продуктів харчування;
• Харчова непереносимість або харчова алергія? Основні поняття. Особливості харчування при харчовій алергії. Елімінаційна дієта.

День 8 (Практичні навички):
• Про Сучасні методи оцінки харчового статусу людини;
• Етапи дієтологічної консультації. Збір дієтанамнеза (схема опитування клієнта перед складанням дієти включає оцінку особливостей харчової поведінки, харчових звичок, виявлення харчової непереносимості);
• Оцінка аліментарної забезпеченості організму за допомогою класичних формул і сучасних технологій;
• Оцінка клінічних ознак дефіциту та надлишку поживних речовин, вітамінів, мінералів;
• Визначення та оцінка антропометричних показників (антропометрія, каліперометрія);
• Розрахунки енергетичних витрат і потреб пацієнта (фактичних і адекватних);
• Визначення композиції (складу) тіла пацієнта за допомогою класичних формул та біоімпедансного аналізатора (співвідношення маси жирової та м’язової тканин, кількості загальної рідини в організмі, метаболічний вік);
• Оцінка результатів клінічних досліджень клієнта – біохімічних маркерів харчового статусу (білкового, ліпідного, вуглеводного, вітамінного, мінерального, гормонального);
• Пробне меню (розрахунок) для здорової людини. Основні принципи складання програми харчування;
• Розробка програми харчування з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта;
• Корекція раціону харчування в динаміці на основі даних об’єктивного дослідження клієнта за програмою;
• Таблиці калорійності продуктів;
• Корекція порушень харчової поведінки та практичні поради.

День 9
• Порівняльний аналіз дієт;
• Чому дієти не діють ?;
• Як дієти можуть стати причиною набору ваги у людей з нормальним ІМТ ?;
• «Ідеальна дієта» – основні принципи;
• Основні принципи побудови дієти, спрямованої на підтримку ваги або його зниження;
• Індивідуальний підхід до формування дієти у пацієнтів з надмірною вагою;
• Фактори, що оптимізують дотримання дієти. Харчування з урахуванням способу життя людини. Харчування в свята. Включення ласощів;
• Формування харчової потреби. Різниця між голодом і апетитом;
• Як їсти коли ви не вдома. Відпустка. «All Inclusive»
• Комплексний підхід до корекції маси тіла. Роль рухової активності та психо-емоційного настрою;
• Харчовий досвід та його роль в житті;
• Емоційне переїдання – механізм захисту від стресу, роль депресії і тривожності в переїданні;
• Типологія клієнтів та способи мотивації.

День 10
• Психологія роботи з клієнтами. Теорія і практика повторних зустрічей;
• Принципи корекції психо-емоційної сфери, допомога клієнту у виробленні позитивних установок, закріпленні мотивів на зниження надлишкової маси тіла;
• Персоналізоване харчування – вже тут?

Залік (співбесіда з викладачем).