Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

Мета курсу підготувати слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо раціонального і Anti-Age харчування. Даний напрямок допоможе поліпшити стан шкіри, а також волосся, нігтів та організму в цілому при акне, вікових змінах, естетичних проблемах, синдромі хронічної втоми та ін., За рахунок корекції раціону харчування та правильно підібраної дієтичної саплементаціі.
Цільова аудиторія курсу:
– косметологи, масажисти та естетисти
– лікарі будь-яких спеціальностей, які застосовують підходи функціональної інтегративної медицини, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче поліпшити стан шкіри, зовнішній вигляд, загальне самопочуття і працездатність, оптимізувати своє харчування, а також зберегти молодість і активне довголіття;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам зі здорового способу життя, реабілітологам.

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1 Сучасні теорії старіння. Вплив харчування на здоров’я людини. Зовнішній вигляд і захворювання внутрішніх органів. Тенденції сучасного харчування. Дієтологія як наука. Нутриціологія. Харчові нутрієнти. Принципи раціонального харчування. Тарілка здорового харчування.
2. Білки. Функції білків. Метаболізм білків. Харчові джерела білка, ступінь засвоєння білка з різних продуктів. Добова потреба в білках. Ознаки нестачі та надлишку білків в організмі. Дієтична саплементація (колаген, пептиди, амінокислоти).

3. Жири. Класифікація та функції жирів. Метаболізм жирів в організмі. Харчові джерела жирів. Добова потреба в жирах. Транс-жири. Дієтична саплементація (Омега-3-6-9, масло льону).
4. Вуглеводи. Класифікація та функції. Метаболізм вуглеводів. Глікемічний індекс та глікемічне навантаження. Інсулінемічний індекс продуктів харчування. Харчові джерела простих та складних вуглеводів. Добова потреба у вуглеводах. AGE-продукти. Цукрове обличчя. Дієтична саплементація (псилліум, висівки, розчинна клітковина, замінники цукру).
5. Питний режим. Фізіологічне значення води для організму. Добова потреба у воді. Питний режим протягом дня та при фізичних навантаженнях. Аналіз якості та вибір води (столова, мінеральна). Алкоголь, вплив на організм, рекомендації по споживанню. Винне обличчя.

6. Зовнішні прояви на шкірі при захворюваннях травної системи. Кишкова мікрофлора, її значення для здоров’я організму. Дієтотерапія при захворюваннях кишечника (синдром дірявого кишечника, синдром подразненого кишечника з запором, діареєю). Дієтотерапія при захворюваннях шлунка, жовчного міхура. Дієтотерапія при акне.
7. Вітаміни, вітаміноподібні речовини, класифікація, характеристика. Причини гіпер-, гіпо- та авітамінозів. Вітаміни «краси». Мінерали, класифікація. Макроелементи, характеристика, біологічна роль. Мікроелементи, характеристика, біологічна роль. Антиоксиданти. Корекція дефіцитів окремих вітамінів та мінералів.
8. Целюліт, причини виникнення, способи боротьби, харчування. Новий-старий метод для збереження здоров’я і продовження життя – інтервальне голодування. Сон, режим праці відпочинку і фізичної активності для вирішення б’юті завдань.

9. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

З огляду на високу популярність фітнесу та спорту, метою курсу є підготовка слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо раціонального і спортивного харчування при різних видах фізичної активності. Слухачі навчаться самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від виду спорту і спрямованості тренувального процесу.
Курс передбачає попереднє проходження Модуля 1 і 2 Базової дієтології з основами нутриціології.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері спорту та фітнесу (спортсмени, тренери різних видів спорту, фітнес тренери, велнес консультанти);
– для професіоналів в сфері медицини (лікарі, фельдшери, медсестри), масажу;
– для тих, хто займається спортом або фітнесом, хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, підвищити працездатність, поліпшити фізичний стан, здоров’я та зовнішній вигляд;
– коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Принципи раціонального харчування. Суперфуд. Спортивне харчування. Провідні виробники. Допінг контроль. Сертифікація, контроль якості спортивних добавок (США, Європа, Україна). Групи БАД. На що звертати увагу при вивченні складу.

2. Білки, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння білка. Протеїни, амінокислоти. Класифікація, показання до застосування. Жири, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння жирів. Омега-3 в спорті.

3. Вуглеводи, потреби в різних видах спорту. Особливості засвоєння вуглеводів. Класифікація, джерела. Методи суперкомпенсації глікогену. Гейнери, гелі, енергетичні батончики.

4. Значення води при фізичній активності. Ознаки зневоднення, стадії. Питний режим протягом дня і при фізичних навантаженнях. Гіпонатріємія. Значення води при наборі м’язової маси, сушці і схудненні. Швидкість водно-сольового обміну та способи її регуляції. Ізотонічні напої.

5. Закони метаболічного балансу (метаболічної компенсації, багатозадачності, ефективності). Особливості набору і зниження маси тіла. Приріст м’язової маси. Анаболічна резистентність – метаболічні плато. Типи статури. Склад тіла.

6. Режим харчування спортсменів. Схуднення, сушка. Особливості харчування, фізичне навантаження, сапліментація. Рефід. Чит-міл. Розрахунок калорійності. Набір маси тіла. Піраміда маси. Особливості харчування, фізичне навантаження, сапліментація.

7. Вітаміни та мінерали. Види, функції, в яких продуктах містяться. Антиоксиданти. Вітамінно-мінеральні комплекси. Порівняльна характеристика аптечних препаратів і спортивних добавок. Адаптогени. Дозування, прийом в різні періоди тренувального циклу.

8. Профілактика спортивного травматизму. БАД для підтримки опорно-рухового апарату під час занять спортом (хондроїтин сульфат, глюкозамін, колаген, кальцій, вітамін D3, муміє, зовнішні засоби). Сучасні методи лікування спортивних травм (PRP, стовбурові клітини, фізіотерапія).


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

З огляду на високу поширеність хронічних захворювань, метою курсу є підготовка слухачів до проведення консультативної роботи з різними верствами населення з оздоровчого харчування при різних захворюваннях. Слухачі навчаться самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від патології.
Курс передбачає попереднє проходження Модуля 1 і 2 Базової дієтології з основами нутриціології.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини (лікарі, фельдшери, медсестри), косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно і ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я і зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчуванні, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

Про курс

 

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 3000 грн (знижка 2500 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Аліментарні захворювання. Принципи лікувального харчування. Характеристика дієтичних продуктів та модифікація раціонів. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи. Дієтотерапія при захворюваннях шлунка, жовчного міхура, підшлункової залози. Методи дослідження і сапліментація.

2. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи (продовження). Дієтотерапія при захворюваннях кишечника (синдром дірявого кишечника, синдром подразненого кишечника з запором, діареєю). Low Fodmap Diet. Методи дослідження і сапліментація.

3. Лікувальне харчування при захворюваннях травної системи (продовження). Дієтотерапія при лактазній недостатності та глютензалежних захворюваннях (целіакія, алергія на пшеницю і злаки, непереносимість глютену). Методи дослідження і сапліментація.

4. Лікувальне харчування при захворюваннях ендокринної системи (гіпотиреоз, гіпертиреоз, інсулінорезистентність, цукровий діабет). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

5. Лікувальне харчування при серцево-судинних захворюваннях (артеріальна гіпертензія, серцева недостатність, атеросклероз, гіпергомоцистеїнемія). Методи дослідження і сапліментація.

6. Лікувальне харчування при захворюваннях сечовидільної системи (цистит, сечокам’яна хвороба, ниркова недостатність, подагра). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

7. Лікувальне харчування при захворюваннях крові (анемія). Лабораторні методи дослідження і сапліментація. Харчування жінки в період клімаксу (профілактика остеопорозу, надлишкової маси тіла, припливів). Лабораторні методи дослідження і сапліментація.

8. Харчування при вагітності. Лабораторні методи дослідження і сапліментація.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

Мета курсу підготувати слухачів курсу до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо здорового способу життя і раціонального харчування. Навчити слухачів самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від завдань.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини, косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я та зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчування, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

 

Про курс

 

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять

1. Дієти. Теорії харчування. Харчова тарілка. Тарілка здорового харчування. Розмір порції. Середземноморська дієта. Палео-дієта. Mind-diet. DASH-diet. Кето-дієта. The Low Fodmap Diet.

2. Типи статури – характеристика, фізіологічні особливості. Типи жіночої статури за гормональною ознакою, особливості харчування.

3. Склад тіла. Використання ваг з функцією біоімпеданса в практиці дієтолога. Аналіз композиції тіла (вміст жиру, води, м’язової, кісткової тканин, метаболічного віку). Відпрацювання методики вимірювання антропометричних показників та складу тіла.

4. Загальні рекомендації та принципи складання раціону для зниження і набору маси тіла. Ефект плато, причини. Як подолати плато. Коморбідна патологія, її врахування при складанні меню.

5. Розрахунок основного обміну, добової потреби в енергії, білків, жирів, вуглеводів. Робота з таблицями і додатками для складання раціону харчування. Відпрацювання навичок збору анамнезу та оцінки щоденника харчування.

6. Рішення задач (складання раціонів харчування для здорової людини, для зниження маси тіла, для набору маси тіла). Складання загальних рекомендацій і меню.

7. Психологія в дієтології. Емоційний і фізичний голод. Відмінність голоду від апетиту. Продукти, що викликають харчову залежність. Шкала емоційних тонів. Типи клієнтів. Особистий бренд фахівця з дієтології, просування, ефективні моделі роботи.

8. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

Мета курсу підготувати слухачів курсу до проведення консультативної роботи з різними верствами населення щодо здорового способу життя і раціонального харчування. Навчити слухачів самостійно володіти методиками складання індивідуальних раціонів харчування в залежності від завдань.

Цільова аудиторія курсу:
– для професіоналів в сфері медицини, косметології, спорту, масажу, які бажають підвищити свою кваліфікацію;
– для тих, хто хоче безпечно та ефективно нормалізувати масу тіла, поліпшити стан здоров’я та зовнішній вигляд, розібратися в теоріях харчування, а також стати дієтологом для своєї сім’ї;
– фітнес тренерам, коучам, консультантам по здоровому способу життя, реабілітологам.

 

Про курс

Форма навчання:
– 2х денний інтенсив (офлайн, онлайн);
– онлайн заняття з викладачем.

Тривалість навчання 16 годин:
– інтенсив 2 дні по 8 годин;
– онлайн заняття по 2 години 2 рази на тиждень (1 місяць) + практичні домашні завдання для відпрацювання вивченого матеріалу.
Вартість: 2500 грн (знижка 2000 грн)

Кожен слухач отримує робочий зошит з теоретичними матеріалами теми заняття. А також список рекомендованої літератури для самостійної підготовки. Слайди дозволяється фотографувати.

По закінченню курсу проводиться контроль знань у вигляді тестування та видача сертифіката.

Викладач: кандидат медичних наук, лікар зі спортивної медицини та лікар дієтолог Терещенко Тетяна Олександрівна.

Теми занять:

1. Вплив харчування на здоров’я людини. Спосіб оцінки рівня здоров’я. Дієтологія як наука. Взаємозв’язок з іншими науками. Нутриціологія. Харчові нутрієнти. Принципи раціонального харчування.

2. Особливості будови органів системи травлення. Залози травної системи, будова, функції. Особливості травлення в різних відділах шлунково-кишкового тракту. Кишкова мікрофлора, її значення для здоров’я організму.

3. Білки. Функції білків. Метаболізм білків. Амінокислоти замінні та незамінні. Харчові джерела білка, ступінь засвоєння білка з різних продуктів. Добова потреба в білках. Ознаки нестачі та надлишку білків в організмі. Білок для контролю ваги.

4. Жири. Класифікація та функції жирів. Метаболізм жирів в організмі. Харчові джерела жирів. Добова потреба в жирах. Транс-жири. Холестерин, його фракції. Атеросклероз, причини виникнення, профілактика.

5. Вуглеводи. Класифікація та функції. Метаболізм вуглеводів. Глікемічний індекс і глікемічне навантаження. Інсулінемічній індекс продуктів харчування. Харчові джерела простих і складних вуглеводів. Добова потреба у вуглеводах. Роль вуглеводів у розвитку цукрового діабету.

6. Питний режим. Фізіологічне значення води для організму. Добова потреба у воді. Питний режим протягом дня і при фізичних навантаженнях. Аналіз якості та вибір води. Алкоголь, вплив на організм, рекомендації по споживанню.

7. Вітаміни, вітаміноподібні речовини, класифікація, характеристика. Причини гіпер-, гіпо- та авітамінозів. Характеристика окремих вітамінів. Мінерали, класифікація. Макроелементи, характеристика, біологічна роль. Мікроелементи, характеристика, біологічна роль.

8. Основи консультування в дієтологічній практиці. Етапи консультування. Правила збору анамнезу. Вимірювання антропометричних показників та визначення складу тіла. Щоденник харчування. Етапи розробки загальних рекомендацій по харчуванню. Програми для розробки індивідуальних раціонів харчування.

9. Підведення підсумків. Контроль знань з теорії та практики. Видача сертифікатів.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

В курс все включено

ПН – ПТ
Ранок, вечір, 
вихідний день
Час занять узгоджується зі слухачами і викладачем

ПН – ПТ
1 ЗАНЯТТЯ

  • Все включено (роздаткові матеріали)
  • По закінченню видається сертифікат українською та англійською мовами

Мета навчального семінару – навчання слухачів практичному застосуванню нейродієтологіі в клінічній психології, нейропсихології та нейрореабілітації пацієнтів з РАС (розладом аутистичного спектру) і ЗПР (затримкою психомовного розвитку), синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ), епілепсії, шизофренії та інших психоневрологічних захворювань в медичних , освітніх та виховних установах, а також в рамках приватної консультативної практики.

Цільова аудиторія:
• практичні психологи;
• неврологи;
• педіатри;
• дієтологи;
• реабілітологи;
• дефектологи, логопеди;
• фахівці, що мають вищу та середню педагогічну і медичну освіту;
• батьки «особливих» дітей;
• люди, які мають спадкову схильність до розвитку психоневрологічних захворювань, цукрового діабету та серцево-судинних ускладнень (інсультів, інфарктів);
• всі, хто піклується про здоров’я і довголіття та хоче попередити розвиток найстрашніших захворювань цивілізації!

Програма семінару «Практична нейродієтологія» заснована на масштабній суворо науковій основі, в якій поєднуються знання з області генетики, біохімії, анатомії, фізіології, ендокринології, дієтології, неврології та психології. В процесі навчання будуть розкриті основні принципи предиктивної медицини, нутригенетики та нейродієтологіі. Це найсучасніша медична течія, авангард науки, яка набуває все більшого значення для неврології. Більшість нозологічних форм патології нервової системи відносяться до розряду нейрометаболістичних. Основні неврологічні захворювання, що є «мішенями» нейродієтологіі, можна розділити на три великі групи: метаболічні захворювання, «класичні» хвороби нервової системи та аліментарно-залежні соматоневрологічні захворювання. Тому, на курсі докладно буде озвучена роль харчування для вирішення діагностичних, консультативних та психокорекційних завдань при реабілітації багатьох психоневрологічних захворювань, а також нормалізація обмінних процесів без шкоди для здоров’я.

На практичному семінарі будуть розглянуті питання:
• Нейгенетика як основа нейродієтологіі;
• Нутрігенетика. Персоналізоване харчування – вже тут?
• Про майбутнє в науці про харчування, або чому все-таки варто довіряти собі;
• Нейродієтологія як практичний інструмент роботи реабілітолога;
• Вплив харчування на когнітивні функції, настрій і поведінку;
• Дієтотерапія при мігрені і цефалгії;
• Оптимізація терапії психоневрологічних захворювань, психомоторного розвитку та інтелектуальних функцій за допомогою підбору раціону харчування;
• Нутритивні та нейродієтологічні аспекти РАС (розладах аутистичного спектру) та ЗПР (затримки психомовного розвитку), синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ), епілепсії, шизофренії;
• Застосування спеціальних (лікувальних) дієт для корекції порушень діяльності ЦНС / метаболізму при мітохондріальних дисфункціях і хворобах накопичення.

Усім присутнім на семінарах будуть видані набори навчальних матеріалів, інформацію про корисні ресурси для використання в подальшій практичній діяльності.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

В курс все включено

ПН – ПТ
Ранок, вечір, 
вихідний день
Час занять узгоджується зі слухачами і викладачем

Будні дні:
3 ЗАНЯТТЯ

  • Все включено (роздаткові матеріали)
  • По закінченню видається сертифікат українською та англійською мовами

В основу даного курсу входять практичні та теоретичні заняття. Для тих, хто взагалі не знайомий або хоче зрозуміти основи дієтології з нейродієтологією. Програма дуже інтенсивна.

Програма курсу «Практична дієтологія // нейродієтологія в роботі психолога» заснована на масштабній суворо науковій основі, в якій поєднуються знання з області генетики, біохімії, анатомії, фізіології, ендокринології, дієтології, неврології та психології.

В процесі навчання будуть розкриті основні принципи предиктивної медицини, нутрігенетики та нейродієтологіі. Це найсучасніша медична течія, авангард науки, яка набуває все більшого значення для неврології. Більшість нозологічних форм патології нервової системи відносяться до розряду нейрометаболічних. Основні неврологічні захворювання, що є «мішенями» нейродієтологіі, можна розділити на три великі групи: метаболічні захворювання, «класичні» хвороби нервової системи та аліментарно-залежні соматоневрологічні захворювання.

Тому, на курсі детально буде озвучена роль харчування для вирішення діагностичних, консультативних та психокорекційних завдань при реабілітації багатьох психоневрологічних захворювань, а також нормалізація обмінних процесів без шкоди для здоров’я.

Програма курсу «Практична дієтологія / нейродієтологія в роботі психолога» включає наступні розділи:

День 1
• Основи анатомії травної системи людини;
• Фізіологія органів шлунково-кишкового тракту. Вплив харчових факторів на функцію органів травлення;
• Травлення. Ознаки порушення травлення;
• Визначення поняття «харчування». Загальна характеристика раціонального харчування. Ідеологія харчування – сучасний погляд і науково-доказовий екскурс;
• Кислотно – лужний баланс і його вплив на організм;
• Водний баланс людини. Функції води в організмі. Добова потреба у воді. Вода – скільки? Кому? Яку? Коли і як?

Кава-брейк

• Білки, їх роль в харчуванні;
• Порушення білкового обміну, ознаки та корекція;
• Норми споживання білка. Сполучення продуктів харчування, що сприяють засвоєнню білка;
• Нейропластичність. Можливість керувати своїм віком;
• Жири (ліпіди), їх роль в організмі;
• Класифікація ліпідів. Енергетична та біологічна цінність жирів;
• Наслідки дисбалансу харчування. Фактори ризику і причини виникнення ожиріння;
• Генетичне підгрунтя зайвої ваги;

Кава-брейк

• Вуглеводи, їх роль в організмі;
• Прості вуглеводи (глюкоза, галактоза, фруктоза, сахароза, лактоза, мальтоза);
• Складні вуглеводи (полісахариди) – крохмаль, глікоген, клітковина, пектин;
• Тяга до солодкого та менструальний цикл;
• Глютен – чи варто його боятися?
• Науковий підхід в експериментах з харчуванням;
• Роль кожного нутрієнта в процесі травлення. Як споживати білки, жири і вуглеводи, щоб домогтися максимально ефективного зниження ваги.

День 2
• Обмін речовин: як їм управляти. Розподіл нутрієнтів і планування прийомів їжі протягом дня;
• Уповільнення / прискорення метаболізму. Норма і патологія
• Базовий та основний обмін, скільки потрібно ккал для підтримки організму?
• Методи розрахунку добової калорійності для кожного індивідуально. Як розрахувати за формулами і без?
• Енергетична цінність продукту;
• Фізіологія довгострокової втрати ваги. Феномен плато.
• Сучасні підходи до нутрітивно-метаболічної корекції аліментарно-залежної патології;
• Особливості харчового раціону при наявності дефіцит нутрієнтів;
• Харчова непереносимість або харчова алергія? Основні поняття. Особливості харчування при харчової алергії. Елімінаційна дієта.

Кава-брейк

• Сучасні методи оцінки харчового статусу людини;
• Етапи дієтологічної консультації. Збір дієтанамнеза (схема опитування клієнта перед складанням дієти включає оцінку особливостей харчової поведінки, харчових звичок, виявлення харчової непереносимості);
• Оцінка аліментарної забезпеченості організму за допомогою класичних формул і сучасних технологій;
• Розрахунки енергетичних витрат та потреб пацієнта (фактичних та адекватних);
• Визначення композиції (складу) тіла пацієнта за допомогою класичних формул та біоімпедансного аналізатора (співвідношення маси жирової та м’язової тканин, кількості загальної рідини в організмі, метаболічний вік);

Кава-брейк

• Призначення та оцінка результатів клінічних досліджень клієнта – біохімічних маркерів харчового статусу (білкового, ліпідного, вуглеводного, вітамінного, мінерального, гормонального);
• Пробне меню (розрахунок) для здорової людини. Основні принципи складання програми харчування;
• Розробка програми харчування з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта;
• Корекція раціону харчування в динаміці на основі даних об’єктивного дослідження клієнта та за програмою;
• Емоційне переїдання – механізм захисту від стресу, роль депресії і тривожності в переїданні;
• Психологія роботи з клієнтами. Теорія і практика повторних зустрічей;
• Принципи корекції психо-емоційної сфери, допомога клієнту у виробленні позитивних установок, закріпленні мотивів на зниження надлишкової маси тіла;

День 3
• Нутрігенетика. Персоналізоване харчування – вже тут?
• Про майбутнє в науці про харчування, або чому все-таки варто довіряти собі;
• Нейродієтологія як практичний інструмент роботи психолога;
• Вплив харчування на когнітивні функції, настрій та поведінку;
• Дієтотерапія при мігрені і цефалгії;
• Оптимізація терапії психоневрологічних захворювань, психомоторного розвитку та інтелектуальних функцій за допомогою підбору раціону харчування;
• нутрітивні і нейродієтологічні аспекти РАС (розладах аутистичного спектру) і ЗПР (затримки психомовного розвитку), синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ), епілепсії, шизофренії;
• Застосуванням спеціальних (лікувальних) дієт для корекції порушень діяльності ЦНС / метаболізму при мітохондріальних дисфункциях і хворобах накопичення.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

В курс все включено

Пн – Пт
Ранок: 11:00 – 13:00
Вечір: 18:30 – 21:00

Вихідний день:
11:00-16:00

Будні дні:
3 семінари
(пн, вт, ср, чт, пт)
Вихідний день:
3 семінари
(субота або неділя)

  • Все включено (роздаткові матеріали)

Програма курсу «Біохімія краси / естетична дієтологія» заснована на  масштабній суворо науковій основі, в якій поєднуються знання з біохімії, анатомії, фізіології, ендокринології, дієтології та психології. В процесі навчання будуть розкриті основні принципи Anti-aging – виявлення хвороб на ранніх стадіях, та їх запобігання. Це найсучасніша медична течія, авангард науки про здоров’я людини. У його арсенал входять самі передові досягнення в області генетики, онкології, комплексні програми, які призначаються по результатами аналізів, а також психологічні практики. Детально буде озвучена роль харчування і зниження ваги без шкоди для здорової гарної зовнішності. Чому необхідно позбутися від зайвого жиру і як це зробити швидко безпечно, використовуючи сучасний медичний підхід, який використовується широко і популярно у всьому світі. Ви дізнаєтеся, як можна впливати на здоров’я шкіри, волосся, нігтів, на ендокринний статус, та загальне самопочуття за рахунок позбавлення від зайвих кілограмів. Так само познайомитеся з цікавими фактами, що впливають на продовження молодості і краси.

Ви дізнаєтеся:
Шкіра, будучи частиною цілісного організму, тісно пов’язана з його харчуванням і здоров’ям. Погіршення стану шкіри, її швидке старіння або розвиток шкірних захворювань можуть бути спровоковані нестачею або надлишком як харчування в цілому, так і окремих його компонентів, харчовими алергенами та деякими іншими аліментарними факторами. Патологія шкіри нерідко є одним із симптомів тих чи інших внутрішніх хвороб, що супроводжуються порушенням обміну речовин, погіршенням функціонування травної, ендокринної, імунної, нервової, кровотворної, серцево-судинної та інших систем організму, що вимагає адекватного дієтичного харчування. У свою чергу при багатьох шкірних хворобах змінюються метаболізм харчових компонентів та функціональна активність внутрішніх органів. Аналіз цих порушень може допомогти в розробці патогенетично обґрунтованої дієтотерапії.

ПРОГРАМА КУРСУ Є АВТОРСЬКОЮ! Кандидата медичних наук-ЛЮДМИЛИ ТУРОВОЇ

Ексклюзивна програма курсу включає:

Семінар 1

1) Будова клітини. Біохімічні процеси на рівні клітини
2) Гормони, що впливають на травлення і стан шкіри
3) Шкіра та нирки – як органи виведення метаболітів і підтримки водно-електролітного балансу
4) Краса і водний баланс організму
5) Основні принципи Anti-aging
6) Світові тенденції в омолодженні організму – антиоксидантне харчування
7) Омолоджуюча дієта = AGE-контролю. Складові омолоджуючої дієти
8) антіейдж-продукти: що з’їсти для схуднення або омолодження
9) Метаболічний вік (справжній вік організму)

Семінар 2

1) Антинутрієнти = метаболічні розлади. Секрети дієтології без зайвих складнощів.
2) Молекулярні механізми впливу нутрієнтів на біосинтез колагену.
3) Принципи дієтотерапії в’янучої шкіри.
4) Дієтологія в косметології тіла. Основи раціонального харчування.
5) Клінічна вітамінологія. Вітаміни та мікроелементи жіночої краси.
6) Харчування в профілактиці і дієтотерапії шкірних захворювань.
7) Дієта і целюліт. Рекомендації по складанню раціону при корекції целюліту.

Семінар 3

1) Індивідуальний раціон харчування – це повинен знати кожен! Секрети дієтології без зайвих складнощів.
2) Ефективне консультування – з чого почати?
3) Загальні поняття про розрахунок добової калорійності раціону. Оптимізація харчування і складання індивідуальної дієти на прикладі конкретного пацієнта
4) Особливості дієтологічної підтримки при апаратних засобах корекції фігури
5) Догляд за тілом: вікові зміни та збалансований раціон
6) Як сон, циркадні ритми впливають на обмін речовин
7) Що їсти, коли і скільки? Ідеальна система харчування для молодості та краси.


Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/proeff00/proeffect.com.ua/www/wp-content/themes/proefect/template-parts/content.php on line 15

В курс все включено

ПН – ПТ
Ранок: з 11:00 – 13:00
День: з 18.30 – 21.00

Вихідний день:
з 11:00-16:00

Будні дні:
10 ЗАНЯТЬ

Час занять узгоджується зі слухачами і викладачем

  • Все включено (роздаткові матеріали)
  • По закінченню видається сертифікат українською та англійською мовами

Програма курсу «Сучасна Практична дієтологія» заснована на масштабній суворо науковій основі, в якій поєднуються знання з біохімії, анатомії, фізіології, ендокринології, дієтології та психології. Вона постійно допрацьовується і удосконалюється завдяки науковій діяльності лектора. Розробляються матеріали про мотивацію, про психологію харчування в сім’ї, про особливості раціону матерів та вагітних, про харчування на основі унікального індивідуального набору генів.

Наша відмінна риса і унікальність:

В основу даного курсу входить 30 годин практичних занять, і 40 годин теорії. Ви отримуєте весь багаж шестирічних університетських знань за 70 академічних годин! Унікальні матеріали, велика кількість практичної роботи, висока інтенсивність та передові методики навчання

Ми пропонуємо:

Курси доступні в різних форматах: очне та онлайн навчання.

Тривалість курсу 70 академічних годин (10 семінарів та 8 практичних занять).

Цільова аудиторія курсу:

– творчі та амбітні люди, які націлені на гарантований результат та швидкий розвиток в професії

– фахівці з медичною освітою,
– фахівці, що не мають медичної освіти:

– косметологи,

– масажисти,

– фахівці з корекції фігури,

-всі, хто піклуються про красу, здоров’я та довголіття.

Перспективи після курсу: «Консультант з харчування та здорового способу життя»

Студент, який пройшов курс отримує знання і практики, необхідні для роботи з людьми, що мають розлади харчової поведінки, а також набір інструментів, які допомагають їм створити здоровий режим харчування, як для себе, так і для своїх клієнтів і почати застосовувати отримані знання відразу після закінчення курсу, з подальшою інформаційною підтримкою і регулярним зворотнім зв’язком викладача.

Викладач завжди відповідає на питання учнів, спрямовує та підтримує їх.

Наші головні переваги:

  • Унікальні матеріали: теоретична база курсу – це величезний масив знань, заснованих на принципах доказової медицини і передової науки, без «води», винятково важлива та корисна інформація в доступній і структурованій формі подачі матеріалу;
  • Закріплення на практиці: важлива унікальна особливість і складова курсу. Для перетворення знання в навик та закріплення пройденого матеріалу, практичні домашні завдання будуть після кожного заняття. Починаючи з половини навчального курсу студент самостійно консультуватиме клієнта;
  • Високий рівень викладання: лектор і автор курсу доктор наук PhD, практикуючий лікар з багаторічним клінічним стажем. Тобто, та людина, яка знає не з чуток, як це все працює в живу, та щодня вдосконалює свої знання і навички;
  • Ви завжди будете в курсі останніх наукових відкриттів і новин в галузі дієтології та медицини в цілому, завдяки науковій діяльності лектора;
  • Комплексний підхід: ми пропонуємо різні формати онлайн і оффлайн-навчання, практичні семінари та коуч сесії. Додаткові знання, отримані з лекцій з психології та лабораторної діагностики багатьох захворювань, допоможуть Вам суттєво збільшити кількість своїх клієнтів, а також диверсифікувати джерела доходу;
  • Адаптивність матеріалів: маючи великий досвід роботи зі студентами, проведення конференцій, тренінгів, коуч сесій, ми зробили курс вкрай доступним та зрозумілим. Структурована подача матеріалу допоможе легко та швидко оволодіти новою професією;
  • Швидка окупність інвестицій: ми даємо вам не тільки професійні знання та навички, а також важливі власні практичні напрацювання для роботи з клієнтами на перших етапах Вашої діяльності.

Після закінчення курсу Ви будете впевнені в своїх силах та знаннях!

Що конкретно Вам дасть навчання на цьому курсі?
• Ви дізнаєтеся, що становить основу здорового збалансованого харчування, що сприяє омолодженню та продовженню активного довголіття;
• Опануєте техніку збору анамнезу та зниження зайвої ваги, а також психологічною підтримкою клієнтів на етапі зміни харчової поведінки;
• Освоїте принципи класичної дієтології та навчитеся складати дієту заміщення;
• Опануєте методики, що дозволяють складати індивідуальні програми харчування для найвимогливіших клієнтів
• Дізнаєтеся, як вибирати корисні для кожної ситуації продукти, які посилюють життєву енергію;
• Станете консультантом по збалансованому харчуванню з активним клінічним мисленням, за рахунок величезної бази практичних занять;
• Зможете допомогти собі і своїм близьким поліпшити та зберегти здоров’я!

ПРОГРАМА КУРСУ Є АВТОРСЬКОЮ! Кандидата медичних наук – ЛЮДМИЛИ ТУРОВОЇ

Програма курсу «Практична дієтологія» включає наступні розділи:

День 1
• Основи анатомії травної системи людини;
• Фізіологія органів шлунково-кишкового тракту. Вплив харчових факторів на функцію органів травлення;
• Будова клітини. Біохімічні процеси на рівні клітини (клітинне харчування);
• Гормони, що впливають на травлення. Огляд. Функції;
• Травлення. Ознаки порушення травлення. Властивості та природа їжі.

День 2
• Визначення поняття «харчування». Загальна характеристика раціонального харчування. Ідеологія харчування – сучасний погляд і науково-доказовий екскурс;
• Кислотно – лужний баланс та його вплив на організм;
• Водний баланс людини. Функції води в організмі. Добова потреба у воді. Вода – скільки? Кому? Яку? Коли і як?
• Набряки – помилкове трактування зайвої ваги;
• Особливості водного балансу жінок і дітей.

День 3
• Білки, їх роль в харчуванні;
• Білок тваринного та рослинного походження;
• Амінокислотний склад харчових білків. Незамінні амінокислоти. Гликогенні та кетогенні амінокислоти;
• Порушення білкового обміну, ознаки та корекція;
• Норми споживання білка. Сполучення продуктів харчування, що сприяють засвоєнню білка;
• «Генетичні везунчики» на прикладі м’язових волокон та людей;
• Нейропластичність. Спорт. Старість.

День 4
• Жири (ліпіди), їх роль в організмі;
• Класифікація ліпідів. Енергетична та біологічна цінність жирів;
• Шляхи метаболічного перетворення ліпідів;
• Вміст жиру в різних продуктах;
• Ліпопротеїни, їх класифікація;
• Холестерин, тригліцериди – оптимальний рівень. Принципи дієтичної терапії при атеросклерозі;
• Целюліт. Харчування при целюліті;
• Наслідки дисбалансу харчування. Ожиріння. Класифікація ожиріння. Фактори ризику та причини виникнення;
• Генетичне підгрунтя зайвої ваги;
• Фізіологія схуднення;
• Локальне жироспалювання: міф чи реальність?

День 5
• Вуглеводи, їх роль в організмі;
• Енергетична та біологічна цінність вуглеводів;
• Прості вуглеводи (глюкоза, галактоза, фруктоза, сахароза, лактоза, мальтоза);
• Складні вуглеводи (полісахариди) – крохмаль, глікоген, клітковина, пектин;
• Біохімічне значення вуглеводів. Гліколіз. глюконеогенез;
• Вміст в продуктах. Засвоєння. Потреба у вуглеводах;
• Прояв нестачі та надмірного споживання вуглеводів;
• Засвоєння білків, жирів, вуглеводів. Глікемічне навантаження та глікемічний індекс;
• Інсуліновий індекс – науковий підхід. Доказова база;
• Тяга до солодкого та менструальний цикл;
• Глютен – чи варто його боятися?
• Науковий підхід в експериментах з харчуванням;
• Порушення вуглеводного обміну. Взаємодія БЖУ і води між собою;
• Роль кожного нутрієнта в процесі травлення. Як споживати білки, жири та вуглеводи, щоб домогтися максимально ефективного зниження ваги.

День 6
• Гомеостаз. Базові принципи обміну речовин;
• Уповільнення / прискорення метаболізму. Норма та патологія;
• Поговоримо про калорії;
• Базовий та основний обмін, скільки потрібно ккал для підтримки організму?
• Методи розрахунку добової калорійності для кожного індивідуально. Як розрахувати за формулами і без?
• Енергетична цінність продукту;
• Розрахунок кількості макро і мікронутрієнтів. Добова норма білка, жиру та вуглеводів індивідуально для кожного. Метод визначення;
• Обмін речовин: як їм управляти. Розподіл нутрієнтів і планування прийомів їжі протягом дня;
• Фізіологія довгострокової втрати ваги. Феномен плато.

День 7
• Основи нутриціології;
• Фізіолого-біохімічні аспекти дії нутрієнтів;
• Мікроелементи. Вітаміни і біоелементи. Ознаки недостатності, правила прийому;
• Антагонізм біоелементів. Структура, функції, наявність в продуктах;
• Основні принципи здорового харчування і фактори, що впливають на їх формування;
• Сучасні підходи до нутрітивно-метаболічної корекції аліментарно-залежної патології;
• Особливості харчового раціону при наявності дефіцит нутрієнтів;
• Проблема забруднення продуктів харчування. Правила складання збалансованого раціону при виборі продуктів харчування;
• Харчова непереносимість або харчова алергія? Основні поняття. Особливості харчування при харчовій алергії. Елімінаційна дієта.

День 8 (Практичні навички):
• Про Сучасні методи оцінки харчового статусу людини;
• Етапи дієтологічної консультації. Збір дієтанамнеза (схема опитування клієнта перед складанням дієти включає оцінку особливостей харчової поведінки, харчових звичок, виявлення харчової непереносимості);
• Оцінка аліментарної забезпеченості організму за допомогою класичних формул і сучасних технологій;
• Оцінка клінічних ознак дефіциту та надлишку поживних речовин, вітамінів, мінералів;
• Визначення та оцінка антропометричних показників (антропометрія, каліперометрія);
• Розрахунки енергетичних витрат і потреб пацієнта (фактичних і адекватних);
• Визначення композиції (складу) тіла пацієнта за допомогою класичних формул та біоімпедансного аналізатора (співвідношення маси жирової та м’язової тканин, кількості загальної рідини в організмі, метаболічний вік);
• Оцінка результатів клінічних досліджень клієнта – біохімічних маркерів харчового статусу (білкового, ліпідного, вуглеводного, вітамінного, мінерального, гормонального);
• Пробне меню (розрахунок) для здорової людини. Основні принципи складання програми харчування;
• Розробка програми харчування з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта;
• Корекція раціону харчування в динаміці на основі даних об’єктивного дослідження клієнта за програмою;
• Таблиці калорійності продуктів;
• Корекція порушень харчової поведінки та практичні поради.

День 9
• Порівняльний аналіз дієт;
• Чому дієти не діють ?;
• Як дієти можуть стати причиною набору ваги у людей з нормальним ІМТ ?;
• «Ідеальна дієта» – основні принципи;
• Основні принципи побудови дієти, спрямованої на підтримку ваги або його зниження;
• Індивідуальний підхід до формування дієти у пацієнтів з надмірною вагою;
• Фактори, що оптимізують дотримання дієти. Харчування з урахуванням способу життя людини. Харчування в свята. Включення ласощів;
• Формування харчової потреби. Різниця між голодом і апетитом;
• Як їсти коли ви не вдома. Відпустка. «All Inclusive»
• Комплексний підхід до корекції маси тіла. Роль рухової активності та психо-емоційного настрою;
• Харчовий досвід та його роль в житті;
• Емоційне переїдання – механізм захисту від стресу, роль депресії і тривожності в переїданні;
• Типологія клієнтів та способи мотивації.

День 10
• Психологія роботи з клієнтами. Теорія і практика повторних зустрічей;
• Принципи корекції психо-емоційної сфери, допомога клієнту у виробленні позитивних установок, закріпленні мотивів на зниження надлишкової маси тіла;
• Персоналізоване харчування – вже тут?

Залік (співбесіда з викладачем).